EEN PUP VAN SASSEDOODLES

 

 

Wij willen een bijdrage leveren aan de voortzetting en verbetering van dit geweldig ras. Wij leven de fokregels na die het welzijn van de honden garanderen en we fokken volgens de regels van de Dutch Australian Labradoodle Club. Onze pups worden in huis geboren en zullen hier ook opgroeien samen met onze andere honden. Wij doen er alles aan om onze pups een liefdevolle, gezonde en sociale start te geven en verwachten dit ook van de toekomstige baasjes.

Het is heel belangrijk dat u zich goed afvraagt waarom u een (Australian) Labradoodle wil en wat u daarvan verwacht. Iedereen in het gezin moet achter deze keuze staan en de verantwoordelijkheid opnemen voor dit nieuwe gezinslid. Een kleine pup zal een volwassen hond worden. Het is heel belangrijk dat de hond een correcte opvoeding krijgt, in ruil krijgt u een liefdevol en trouw maatje waarmee u geweldige tijden zal beleven. 

 

WERKWIJZE

- Wij werken met een interesse lijst en een definitieve lijst. Toekomstige baasjes mogen hun interesse kenbaar maken en komen op de interesse lijst te staan, deze lijst is gratis. Als de pups geboren zijn, kunnen de geïnteresseerden op de definitieve lijst geplaatst worden als ze een pup uit het huidig nest willen. Dit kost €250*, zo zijn de baasjes zeker van een pup. Ook voorkeuren mogen aangegeven worden. Vanzelfsprekend hebben wij geen enkel invloed op de natuur, er kunnen bijvoorbeeld allemaal reutjes geboren worden. Wij fokken niet op kleur. Ons doel is om sociale en gezonde labradoodles te fokken; Welke kleur de pup dan draagt is niet van belang. 
* De aanbetaling van €250 is definitief en wordt niet terugbetaald. Het bedrag wordt uiteraard wel verrekend met het totaalbedrag bij ophaling van de pup. 

- De pups worden onder contract met een fokverbod verkocht, maar geen castratie/sterilisatie plicht; Die keuze laten we bij de toekomstige baasjes. Bij interesse in een toekomstige fokteef of dekreu, is deze optie alleen beschikbaar voor collega fokkers.

- Wij hebben zelf mogen ervaren hoe waardevol een therapiehond kan zijn. Aanvragen voor therapie of hulphonden krijgen bij ons voorrang.

- Knuffelen vanaf week 3, de toekomstige baasjes krijgen de kans om hun pup te komen knuffelen. Waarschuwing! U wordt overladen met veel liefde en kusjes, maar u krijgt ook allerlei informatie. Deze dag, afhankelijk van de nestgrootte, zal verspreid en op afspraak zijn. Houdt er rekening mee dat dit maximaal 2u in beslag zal nemen. De moederhond en haar pups hebben hun rust nodig. 

- Bij het verlaten van het nest, op een leeftijd van 7 a 8 weken conform aan de Nederlandse wetgeving, zijn de pups volledig gecontroleerd door onze dierenarts (Dierenkliniek Ijzendijke). De pups zijn gevaccineerd, meermaals ontwormd en gechipt.

- De pups krijgen een koopovereenkomst met 2 jaar garantie op de geteste erfelijke ziektes, een Europees paspoort, een puppypakket en een afstammingsbewijs mee.

- Elke pup ligt ons nauw aan het hart, het is dan ook van het grootste belang dat elke pup in een liefdevolle thuis terechtkomt. Wij verwachten van de toekomstige baasjes veel tijd, geduld en veel liefde voor hun hond. Wij blijven daarom altijd bereikbaar voor vragen en advies, een hondenleven lang.

- Het verantwoord fokken kost geld en vooral veel tijd. Wij schenken veel aandacht aan de socialisatie. Pups krijgen alledaagse geluiden te horen zoals een stofzuiger, maar er worden ook geluiden afgespeeld zoals vuurwerk. Pups worden paar keer vervoerd per auto en zijn een halsband gewend. U kan er vanuit gaan dat we onze pups een zo goed mogelijke start geven. 

- Onze pups groeien uit tot mini/medium Labradoodles met curly/wavy fleece vachten.

Info: sassedoodles@gmail.com

                      GASTGEZIN

Wij zoeken op dit moment geen gastgezin*

In de toekomst willen we onze doodle familie uitbreiden en gaan wij af en toe op zoek naar een heel fijn gastgezin. Wij hebben besloten om geen teefjes uit te zetten bij gastgezinnen. De teef en het gastgezin moeten elkaar 10 weken missen, ook al is het gastgezin altijd welkom bij ons thuis; Dit vraagt heel veel van het gastgezin, maar ook voor onze roedel/gezin. Om die stress te vermijden hebben we daarom deze beslissing genomen. Bij een reu is het een ander verhaal. Wanneer we op zoek gaan naar een gastgezin maken we dit bekend.

Als gastgezin komt er een pup van ons bij jullie wonen. Die keuze wordt door ons (fokker) bepaald. Jullie krijgen dan zonder aankoopprijs een pup van ons* Alle kosten met betrekking tot de fok zijn uiteraard voor ons, alle andere onderhoudskosten zoals voer, jaarlijkse vaccinaties, etc...zijn voor het gastgezin. De goedgekeurde fokhond blijft onze eigendom tot de leeftijd van 8 jaar. 

Dekreu: Kan meermaals per jaar ingezet worden om te dekken. Het is wel belangrijk dat de reu tot onze beschikking staat wanneer het nodig is; Dit zal uiteraard goed gecommuniceerd worden. De dekking zal bij het gastgezin of bij ons thuis plaatsvinden.

¨Bezint eer ge begint¨ Lees u goed in wat een gastgezin precies inhoudt en denk na of dit wel echt iets voor u is. 

*Wat als de reu niet geschikt blijkt te zijn voor de fok? 

Het gastgezin betaald een bedrag wat contractueel is vastgelegd. De hond wordt dan automatisch eigendom van het gastgezin.

Lijkt het jullie een leuke uitdaging om samen met ons deel uit te maken van de Sassedoodles familie? Het is uiteraard van het allergrootste belang dat er een klik is tussen ons. Een groot pluspunt is ervaring met honden, tijd en liefde een absolute must. 

Woont u binnen een straal van 30 km van Sas van Gent  (Zeeuws-Vlaanderen) en denkt u het gezin te zijn waar wij naar zoeken, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar: sassedoodles@gmail.com

                   DE LABRADOODLE

Karakter:

De (Australian) Labradoodle is een hond met een uitzonderlijk intuïtief vermogen (ze zoeken zelf oogcontact). Ze voelen je gemoedstoestand heel goed aan en proberen je te troosten en op te vrolijken waar mogelijk. Ze zijn aanhankelijk, eerlijk, energiek, vrolijk en dol op kinderen. Het is een echte sociale familiehond met een heel fijngevoelig karakter. Omwille van hun empathie en hoge intelligentie zijn ze uitermate geschikt als therapie-, hulp- en geleidehond. Ze worden met heel veel succes ingezet als hulphond voor mensen met een handicap, maar ook bij kinderen met bepaalde stoornissen (autisme, ADHD, ASS,…). Sommige Labradoodles hebben een goed ontwikkeld jachtinstinct en houden heel veel van water. Ze hebben een atletisch, gracieus en compact voorkomen en bewegen zich heel soepel. Ze hebben een heel aparte uitstraling. De Labradoodle is rustig in huis en kan gerust een paar uur alleen zijn, mits een consequente en correcte opvoeding.

 

Maten: 

Miniatuur : 35 – 42 cm Gewicht : 7 – 13 kg

Medium : 43 – 52 cm Gewicht : 14 – 23 kg

Standaard : 53 – 63 cm Gewicht : 24 – 35 kg

 

Vachten:

De Australian Labradoodle verhaart zo goed als niet (de vacht is nooit in de rui), heeft geen ondervacht en is zo goed als geurloos, zelfs als ze helemaal nat zijn. Voor een goede basis op vlak van de vachtverzorging raden we The Doodle Look Book aan. Deze zit in het puppypakket voor de toekomstige baasjes. 

Er bestaan 2 soorten vachten :

De wolvacht (krullend, curly) : deze vacht is dik en dicht, lijkt op de vacht van een poedel maar is iets losser

De fleecevacht :

* Curly fleece : Losse krullen, het haar is spriaalvormig

* Wavy fleece : Deze vacht is golvend en opener

 

Kleuren:

Er zijn veel kleuren mogelijk : Crème, Apricot, Rood, Chocolate, Parchment, Café au lait, Chalk, Gold, Bleu, Sable, Black, Parti, Silver, Lavender, Phantom,…